İspanya 'Golden Visa' Programı

 

Gayrimenkule yapılacak en az 500 bin Euro değerinde yatırım, İspanya'da oturum ve çalışma izni sağlıyor. 

 

İspanya, Altın Vize "Golden Visa" programına ilk olarak 2012'de başladı. Program, ülkede en az 500 bin Euro değerinde yatırım yapanlara, oturum ve çalışma izni vermekte. Programın amacı, ülkeye yatırımcı çekmek ve gayrimenkul piyasasını hareketlendirmek.

Yatırımcılar, ilk olarak 1 yıl süreli vize alırlar. Bu süre sonunda vize, her defasında 2'er yıllık periyotlar halinde uzatılabilir. Toplam 5 yıl sonunda, yatırımcı kalıcı oturum hakkı kazanır ve her defasında oturum iznini 5'er yıllık sürelerle uzatabilir.

 

Programda, İspanya vatandaşlığı almak mümkündür. Ancak bunun için her yıl 6 ay olmak üzere İspanya'da en az 10 yıl yaşadığını ispatlamak zorundadır.

 

Vatandaşlık edinilmediği sürece, satın alınan konut sürekli elde tutulmalıdır. Çocuklar, belli bir yaşa geldiğinde veya bağımsız bir yaşam kurduklarında, bu programda vize uzatımından yararlanamazlar.

 

Avantajlar:

 

  • Satın alınan gayrimenkuller, istenirse kiraya verilebilir

  • İspanya Oturum İzni, tüm Schengen ülkelerinde vizesiz seyahat olanağı sağlar

  • Yatırımcının İspanya'da yaşamaması koşuluyla İspanya dışından elde ettiği gelirlere vergilendirme uygulanmaz

  • İspanya'da yaşamak zorunlu değildir. Ancak Vatandaşlık verilmez.

  • İstemeleri halinde, yatırımcı ve ailesi, İspanya'ya yerleşebilir, çalışabilir veya iş kurabilir. Yatırımcının çocukları devlet okullarında eğitim alabilir. Ancak bu durumda İspanya dışından elde edilen gelirlerden de vergi ödemek zorundadır.

 

Aranılan Koşullar

 

  • Toplam değeri en az 500 bin Euro olan bir veya birden fazla gayrimenkul satın almak

  • Satın alınan gayrimenkuller vatandaşlık alınana kadar veya vatandaşlık alınamıyor ise, ömür boyu elde tutulmalıdır

  • Her vize dönemi içinde, yatırımcı ve ailesi İspanya'yı en az 1 kez ziyaret etmelidir​

Dezavantajlar

 

İspanyada yatırım yapılırken, avatnajların yanısıra dezavantajlar da göz önüne alınmalıdır.

  • İspanya Golden Visa programında kalıcı oturum söz konusu değil. 

  • Vatandaşlık alınabilmesi için her yıl 6 ay olmak üzere, en az 10 yıl süreyle İspanya'da yaşıyor olmak gerekiyor.

  • Vatandaşlık alınana kadar satın alınan konut elde tutulmalıdır. Aksi halde vize uzatılmaz.

  • Eğer vatandaşlık alınamıyor ise, satın alınan konut ömür boyu elde tutulmalıdır.

  • İspanya'da yaşanmaya başlandığında, vatandaş olunsun veya olunmasın, tüm dünyadaki gelirleriniz üzerinden vergi ödemeniz gerekir.

  • Bağımlı aile bireyleri bağımsız yaşam kurduklarında veya 18 yaşını aştıklarında, vizelerini uzatamazlar. 

Vatandaşlık alınmasındaki zorluklar ve vergi yükümlülükleri nedeniyle İspanya, Portekiz'e göre daha az tercih edilmektedir.

Londra Ofisi

Coates Global 

9 Dacre Street

London SW1H 0DJ

United Kingdom
TELEFON: +44 20 7799 1600
EPOSTA: info@coatesglobal.com

Prof Dr Marina Andrade

© 2016 - Coates Global - Tüm hakları saklıdır

COATES GLOBAL LIMITED - A limited company registered in England & Wales Reg No: 10159338

Vatandaşlık Programları

Malta

Kıbrıs

St Kitts & Nevis

Dominika

İletişim

İngiltere: + 44 20 7799 1600

Türkiye: (0212) 702 27 17

Türkçe Whatsapp: +44 20 7799 1606

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram